• Kerajaan Terengganu Berdemo - Kenderaan SUK diGunakan.... Halal Pulak ...  Kerajaan Terengganu Terlibat Dengan Penganjuran Demo di Batu Burok??
  Monday, 11 January 2010 01:50 Wartawan Buletin
  E-mail Print PDF

  http://buletinonline.net/images/stories/berita19/Beruk%206.JPG KUALA TERENGGANU – Apakah benar pejabat Setiausaha Kerajaan Terengganu terlibat dengan penganjuran Demonstrasi atau Rapat Umum isu penggunaan kalimah Allah di Batu Burok Jumaat lalu, 8 Januari?

  Persoalan ini adalah sesuatu yang amat berat untuk ditanya mahu pun kalau mahu dijawab!

  Namun mungkin Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu, Dato’ Mokhtar Nong (sekiranya masih lagi di pejabat) boleh menjawab, mengapakah kenderaan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu berada bersama para demonstran pada waktu dan hari tersebut? Atau, mungkin Menteri Besar Negeri Terengganu, Dato’ Ahmad Said boleh memberikan penjelasan atau ‘pendedahan’ (perkataan sensasi yang selalu digunakan) bagaimana pihak kerajaan boleh memberikan khidmat kepada satu program yang ‘haram’ disisi undang-undang!

  http://buletinonline.net/images/stories/berita19/Beruk%204.JPG Tinjauan wartawan Buletinonline ada hari tersebut, sebuah lori milik kerajaan negeri Terengganu berada dibelakang pentas dimana para peserta himpunan 'haram' tersebut berkumpul.

  Apabila disemak, didapati, alat siaraya yang digunakan dalam perhimpunan 'haram' itu adalah disyakki disediakan kemudahannya oleh pihak yang membawa lori yang bertulis 'Pejabat Setiausaha kerajaan Terengganu'.


  Manakala sekurang-kurangnya salah seorang peserta, dengan jelas memakai baju berlambangkan 'dacing' menunjukkan dengan jelas bahawa Umno dan Barisan Nasional terlibat dalam penganjuran rapat umum yang berjaya mengapi-apikan semangat 'membabi buta' orang ramai.

  Sehingga semalam Sarawak, menjadi sasaran cubaan membakar dan vandalisme

  Pencerobohan, pembakaran dan vandalisme terhadap gereja berlaku sebaik sahaja selepas himpunan yang di anjurkan diseluruh Negara pada Jumaat lalu

1 comments:

 1. su ha says:

  betul tuan kenderaan SUK milik kerajaan Terengganu diguna dalam demo pada hari jumaat itu. Sila tuan layari : http://wwwsuha.blogspot.com/

Leave a Reply

PERTANYAAN DAN PERBUALAN

VIDEO KAITAN

Photos

JARINGAN MAKLUMAT