• Bina Gerai RM 1.5 juta Untuk Dirobohkan - Apa cerita MBKT ???

  Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (MAMPAT) merasa terpanggil untuk berbicara mengenai "Kewujudan" Gerai-gerai baru tetapi menunggu 'maut' di Pekan Batu 6, Kuala Nerus. Kehadiran gerai-gerai tersebut amatlah ganjil dan pelek kerana seperti mana semua sedia maklum, bahawa Pekan Batu 6 telah diwartakan terlibat dengan Draf Pembangunan Kawasan Batu 6-Tepoh dalam RKK.

  Semua sedia maklum bahawa semua gerai-gerai yang sedia ada akan dirobohkan kerana akan didirikan dengan banggunan rumah kedai yang tersusun. Jadi pelbagai persoalan telah timbul antaranya;

  1. Berapa lamakah usia gerai-gerai ini mengikut RPK Pekan Batu 6-Tepoh
  2. Kenapakah ianya tetap didirikan sedangkan ianya pasti akan dirobohkan ?
  3. Kenapa MBKT boleh membenarkan ianya didirikan ?
  4. Berbaloikah projek berjumlah RM 1.5 juta dibina hanya untuk dirobohkan ?
  5. Terlalu banyakkah duit Kerajaan Negeri untuk membazirkan duit dengan membina Gerai-gerai yang PASTI akan dirobohkan ?
  6. Sudah habiskah rakyat miskin di negeri Terengganu yang boleh dibantu dengan RM 1.5 juta...

  MAMPAT juga difahamkan bahawa budget RM 1.5 juta yang diluluskan di dalam Dewan Undangan adalah meliputi 10 blok gerai. Namun kerana kesempitan dan ketiadaan ruang, hanya 6 blok sahaja yang berjaya dibina.
  Lokasi betul2 di tepi jalan utama. Sekiranya pelebaran jalan Batu 6 dilakukan... Gerai tersebut pasti akan dirobohkan....


  Deretan Gerai yang sedang dalam Pembinaan... tapi Bakal diruntuhkan apabila RPK Batu 6-Tepoh dilaksanakan.... Berbaloi ke ? Bukankah jalan Batu 6 ni akan dibesarkan ? Ini sahkan dengan kehadiran pembahagi jalan yang berada di tengah-tengah jalan.  Sign Board Projek yang bernilai RM 1.52 Juta. Logik ke macam ni ??? Apa kualiti kontraktor yang menjalankan projek RM 1.5 juta dengan sign board "secanggih ini"

1 comments:

 1. Hashim says:

  Siapa itu Razali Saleh
  Ahli Music
  Majistereet
  atau
  Cacaai kutip uwang

Leave a Reply

PERTANYAAN DAN PERBUALAN

VIDEO KAITAN

Photos

JARINGAN MAKLUMAT