• DUIT ROYALTI TAK AKAN DIMASUKKAN KEPADA AKAUN KERAJAAN NEGERI !!!! BETUL KE?????

  MAMPAT mendapat makluman bahasa wang ROYALTI yang diwarwarkan akan diperolehi pada bula 3/4 ini SEKALI lagi akan menjadi mangsa KERAKUSAH kepimpinan sedia ada di mana duit Royalti sekali lagi TIDAK AKAN dimasukkan ke dalam akaun disatukan sebaliknya akan masuk dalam akaun seperti mana yang berlaku dalam Pemerintahan Dato" Idris Jusoh.  Kalau dulu duit ROYALTI dihabiskan melalui akaun T-Best, kali ini SEKALI lagi duit Royalti akan di masukkan ke dalam akaun Terengganu Invesment Authority (TIA). MAMPAT difahamkan bahawa pada kali ini Tuanku Sultan Mizan akan dilantik sebagai Pengerusi TIA. Nampak cantik TETAPI MAMPAT ingin melahirkan beberapa kekhuatiran dan persoalan sekiranya benar iaitu ....

  1. Sebagai Pengerusi TIA, apakah yang akan berlaku sekiranya TIA muflis, atau gagal didalam perniagaan ??? Siapakah yang akan disaman ???? Sebagai Pengerusi TIA.... adakah Tuanku akan disaman????. Adakah rakyat Terengganu rela dan redha untuk melihat SUltan kita disaman kerana kegagalan TIA???

  2. Cuba senaraikan kepada kami, syarikat GLC yang dikendalikan oleh Kerajaan Negeri Terengganu yang untung dan SANGAT-SANGAT berjaya ??? Setakat MAMPAT tahu, tak ada... yang sangat cemerlang dan boleh dicontohi !!!

  3. MAMPAT khuatir, sekali lagi penyelewengan boleh dilakukan seperti mana yang berlaku dalam T-Best.

  4. MAMPAT difahamkan, TIA akan mendapat Modal suntikan adalah RM 5 billion. Berapa pulak gaji CEO dan kaitangan TIA yang perlu dihabiskan walhal..... untuk masih tak pasti..... Bukankah lebih baik masukkan ke dalam akaun disatukan supaya.... kos operasi tidak perlu disediakan..... Kalau gaji Pengerusi Syabas (syarikat air)

  adalah RM 450 ribu sebulan.... cuba bayangkan berapa gaji CEO TIA dengan modal suntikan RM 5 billion ???? Lebih baik bagi kepada rakyat Terengganu yang susah dan fakir ....

0 comments:

Leave a Reply

PERTANYAAN DAN PERBUALAN

VIDEO KAITAN

Photos

JARINGAN MAKLUMAT